Hoe kan je makkelijker afvallen met gember?

afvallen met gember

Afvallen met gember

Inleiding

gember bij overgewichtGenezers in de geschiedenis gebruikten reeds gember ofwel zingiber wortel en verwante kruiden om een groot aantal aandoeningen te behandelen. Onderzoeken hebben veel van deze effecten gedocumenteerd en gember wordt in grote aantallen in vele delen van de wereld dagelijks op het bord geserveerd.

Gember kan onder andere helpen bij cardiovasculaire problemen, bij diabetes, problemen met de spijsvertering. Zelfs het makkelijker afvallen met gember kan worden gestimuleerd.

Al moet bij het afvallen met gember wel worden voldaan aan een gezonde levensstijl gepaard met gezonde voeding. Gember is geen wonderkruid en zal geen of weinig effect hebben wanneer het niet in combinatie met een gezonde levensstijl en gezonde voeding wordt gebruikt.

Gember beschermt de lever

In een onderzoek kregen ratten een giftige stof toegediend die schade toebrengt aan de lever. Naast het feit hoe onmenselijk sommige proeven met dieren tegenwoordig niet zijn, kwamen ze tot de conclusie dat gember de lever beschermt.

De giftige stoffen werden veilig verwijderd uit de lever bij de ratten die gember kregen toegediend, in vergelijking met de andere groep die geen gember kreeg toegediend.

Gember kan maagzweren genezen

gember verbetert spijsverteringGember kan ervoor zorgen dat de symptomen van maagzweren en de maagzweren volledig verdwijnen. Reeds na 3 dagen werd een duidelijke verbetering opgemerkt. De antioxidanten die we terugvinden in gember zouden verantwoordelijk zijn voor deze verbetering.

Gember kan kankercellen doden

Een ander voordeel van gember is dat het kankercellen kan doden. Dit komt uit een onderzoek die werd uitgevoerd in 2011 waarbij vastgesteld werd dat de groei borstkankercellen kunnen worden vertraagd en vernietigd door het gebruik van gember. Er zijn echter nog niet genoeg onderzoeken verricht om te kunnen spreken van een alternatieve behandeling tegen borstkanker. Wel kan het helpen als toevoeging op de gevolgde behandeling.

Lees ook :  Vetverbranding stimuleren met 1 simpele verandering

Kan gember helpen bij het afvallen?

Gember wordt heel vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Hier en daar vinden we gember terug in onze westerse recepten. Gember is ook vrij verkrijgbaar in bijna elke supermarkt of groentenwinkel. Kunnen we afvallen met gember? Hoe kan gember helpen wanneer we gewicht willen gaan verliezen?

Gember verlaagt de opstapeling van vet

Een ander onderzoek uit 2011 kwam tot de conclusie dat de impact van gember op het lichaam resulteert in een betere vertering van vet en een verhoogde energie in het lichaam. Deze veranderingen hielpen om de opslag van vet te verminderen.

Gember en de bloedsuikerspiegel

gember verlaagt de bloedsuikerOnderzoeken hebben aangetoond dat gember kan helpen om de bloedsuikerspiegel in balans te brengen bij mensen met diabetes type 2. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot honger en zelfs uitzonderlijk grote honger. Dit kan zeer makkelijk leiden tot het overeten.

In een onderzoek uit 2015 werd aangetoond dat wanneer mensen gember gaan gebruiken gedurende 12 weken ze een lagere waarde hadden van de bloedsuiker.

Een ander onderzoek uit 2014 toonde aan dat door het elke dag gebruiken van gember, en dit gedurende 8 weken dat de insuline sensitiviteit werd verlaagd alsook de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 2.

Ondanks deze positieve resultaten is verder onderzoek nodig om te kunnen met zekerheid zeggen dat gember kan helpen bij mensen met diabetes.

Afvallen met gember door een versneld voller gevoel

Gember kan helpen om je hongergevoel te verzachten. Dat maakt het makkelijker om minder te gaan eten, zonder honger te hebben.

Lees ook :  Afvallen met sesamzaad en cholesterol verlagen

Een onderzoek uit 2015 toonde aan dat een drank met gember drinken na het eten, de gevoelens van honger kan verzachten tot zelfs zes uur na de maaltijd. De drank met gember verhoogt ook het aantal calorieën die worden verbrand door het lichaam tijdens de vertering van de maaltijd die vooraf ging. Deze studie is positief maar meer onderzoek moet echter nog worden gedaan.

Afvallen met gember bij mensen met overgewicht

Onderzoeken met dieren hebben aangetoond dat gember mogelijk zou kunnen gebruikt worden om overgewicht te behandelen. Een onderzoek uit 2015 wees aan dat de effecten van gingerol, het hoofdbestandsdeel uit gember, op het lichaamsgewicht van ratten met overgewicht positief waren.

Na 30 dagen hadden de ratten een lager lichaamsgewicht en hadden ze verbeterde waarden leptine, het hormoon die een signaal doorgeeft naar de hersenen dat we genoeg hebben gegeten. Alsook een verbeterde waarde van insuline.

Een andere studie die ook werd uitgevoerd op ratten uit 2013 toonde aan dat na 4 weken gewichtsverlies werd opgetreden. Ook de goede cholesterol werd verhoogd. De goede cholesterol is de HDL cholesterol. Terwijl de slechte LDL cholesterol werd verlaagd.

Dit is niet getest bij mensen.

Voorzorgsmaatregelen bij het nemen van gember

Gember toevoegen als een kruid bij het bereiden van maaltijden zal voor de meeste mensen geen enkel probleem opleveren. Echter kunnen dieetpillen met een extract van gember enorm hoge concentraties bevatten. Die neveneffecten kunnen veroorzaken.

Gember heeft een bloedverdunnende werking. Teveel van deze stof zal er dus voor zorgen dat het risico op bloedingen wordt vergroot. Zeker bij vrouwen kan dit zeer gevaarlijk zijn als de menstruatie eraan komt.

Mensen met een hoge bloeddruk EN die medicatie nemen om de bloeddruk te verlagen dienen ook op te letten met het gebruik van gember. Omdat door de daling van de bloedsuiker er ook een daling van de bloeddruk zal ontstaan.

Lees ook :  Hoeveel calorieen mag ik eten om te vermageren

Mensen die geen medicijnen nemen tegen hoge bloeddruk kunnen echter wel goed geholpen worden met het gebruik van gember om op een natuurlijke manier de bloeddruk te doen dalen.

Afvallen met gember is geen toverdrank

gember afvallenAfvallen met gember kan bijdragen aan gewichtsverlies alleen als er wordt voldaan aan een gezonde levensstijl met gezonde voeding. Afvallen met gember, net als afvallen met gelijk welk ander voedingsmiddel zal niet op zijn eentje kunnen worden verwezenlijkt.

Wanneer je reeds een gezond dieet volgt en een gezonde levensstijl erop nahoudt dan kan je zeker meer resultaat krijgen bij het afvallen met gember. Echter zal gember op zichzelf, zonder aan die andere voorwaarden te voldaan, geen tot nauwelijks effect hebben.

Wat kunnen we verder doen?

Afvallen met gember is een goede start. Echter kunnen we met voeding slechts een klein deel van het probleem gaan oplossen. Wanneer we meer te weten komen over hoe ons lichaam omgaat met calorieën. En hoe het die calorieën gaat gebruiken, ofwel voor energie ofwel om op te slaan als vet. Dan kunnen we op een gezonde manier, blijvend gaan afvallen. Zonder dat we het gevoel hebben op dieet te zijn.

In Het Metabolisme Op 100% Programma leren we alle aspecten van het metabolisme kennen. We leren onder andere hoe we ons lichaam meer calorieën kunnen laten verbruiken wanneer ons lichaam in rust verkeert. Om op die manier met hetzelfde aantal calorieën als voordien, toch gewicht te verliezen. Doordat we een snellere stofwisseling hebben gerealiseerd.

Bronnen:

Comparative evaluation of the efficacy of ginger and orlistat on obesity management, pancreatic lipase and liver peroxisomal catalase enzyme in male albino rats.

Hoe kan je makkelijker afvallen met gember?
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved