Afvallen met citroensap? Hoe werkt dat?

Afvallen met citroensap

citroensap om af te vallenGeen enkel voedingsmiddel of drank zal op zichzelf kunnen leiden tot gewichtsverlies. Echter zijn er veel voedingsmiddelen die kunnen bijdragen en die van nut kunnen zijn, wanneer we willen vermageren. Afvallen met citroensap bijvoorbeeld kan doeltreffend zijn om het gewichtsverlies te stimuleren. Wanneer het wordt gebruikt in een uitgewerkt programma waar we de juiste voeding gaan eten en af en toe bewegen.

Afvallen met citroensap en water

Water drinken, met of zonder citroensap kan helpen bij mensen die willen gewicht verliezen. Zeker wanneer je het drinkt op het juiste moment. Een studie publiceerde in 2011 een onderzoek waarbij mensen 2 kopjes water dronken voor elke maaltijd.

Men kwam tot de conclusie dat ze meer gewicht verloren hadden dan de deelnemers die geen water hadden gedronken voor de maaltijd. Het water helpt om de maag te vullen dus gaat men minder eten tijdens de maaltijd. Dat maakt het makkelijker om het aantal calorieën binnen te perken te houden en gewicht te verliezen.

Bij mensen bestaat er niet veel bewijs over het afvallen met citroensap. Omdat de interesse daarin niet echt groot is voor de onderzoekers. Maar wel van water.

Water zorgt er niet alleen voor dat de maag voller gaat worden en dus minder voeding moet worden opgenomen. Water zorgt er ook voor dat het metabolisme steeds blijft draaien.

Mensen die per dag tot 2 liter water drinken hebben een gemiddeld 47% sneller werkend metabolisme dan mensen die daar niet aan komen.

afvallen met water en citroensapOm het water dan wat extra smaak te geven. Kan je citroen toevoegen. Dat maakt het afvallen met citroensap en water dan net iets smaakvoller dan afvallen met water alleen. Los van het feit dat je er gewicht mee kan verliezen of niet.

Al zijn er toch enkele dingen die we met zekerheid kunnen zeggen over afvallen met citroensap.

Citroensap met warm water of citroensap met koud water?

Bij het afvallen met citroensap is er niet meteen een groot verschil tussen warm of koud water. Hieronder worden de verschillen uitgelegd.

Citroensap met warm water

Citroensap met warm water is de beste keuze. Omdat de positieve werking van citroensap dan volledig zijn werk zal doen. Vooral de enzymen versterkende werking en de energetische werking van citroensap wordt sterker wanneer die wordt geserveerd op kamertemperatuur of warm (niet kokend heet). Dus bij het afvallen met citroensap zou dit de beste keuze kunnen zijn.

Citroensap met ijskoud water

Er wordt beweerd dat enkele van de positieve eigenschappen voor de spijsvertering worden belemmert door het drinken van ijskoud water met citroensap. Hoewel het lichaam veel meer energie zal nodig hebben om het ijskoud water terug op te warmen.

Citroensap met kokend heet water

Door het koken van het citroensap verliest de citroen bijna al zijn positieve eigenschappen.

citroensap afvallenAfvallen met citroensap? Hoe werkt dat?

  • Bestandsdelen in citroenen, polyfenolen genaamd. Helpen om het vetpercentage te gaan verminderen.
  • Een andere werkzame stof die bijdraagt tot het afvallen met citroensap is kalium. 1 Citroen bevat 49 milligram kalium. Dat is slechts 1 % van wat we nodig hebben per dag. Maar draagt bij tot het metabolisme en de spijsvertering. Wanneer we weinig kalium hebben kunnen we ook moeilijk afvallen.
  • Het sap van één citroen bevat bijna een kwart van de dagelijkse aanbevolen dosis vitamine C. Ook dit is nuttig bij het afvallen.
  • Het citroenzuur zorgt ervoor dat de voeding makkelijker kan worden verwerkt in de maag. Dus wordt de spijsvertering gestimuleerd
  • Citroenen bevatten pectine vezels en helpen om honger tegen te gaan
Lees ook :  Zijn Aardappelen Gezond Voor Ons?

Volgens een studie die werd gedaan in 2006 hadden mensen met een lagere hoeveelheid vitamine C in hun bloed en verlaagde vetverbranding wanneer ze gingen bewegen.

De studie werd gedaan bij een laag aantal mensen, dus is er wel meer onderzoek nodig om daadwerkelijk te bevestigen dat de vitamine C in citroen helpt bij het afvallen met citroensap. Hoe dan ook is vitamine C zeer belangrijk voor de algemene gezondheid.

De polyfenolen hebben aangetoond in een onderzoek uit 2008 dat ze de vetverbranding gaan versnellen bij muizen met een dieet hoog aan onverzadigde vetzuren. Zo zorgen ze voor het onderdrukken van gewichtstoename en opslag van vet.

We dienen er wel bij vertellen dat deze ontdekking niet werd gedaan bij mensen maar bij muizen. Het is dus niet zeker of dit bij mensen ook het geval is, al ging men daar wel van uit.

Citroensap met water gebruiken om frisdrank te vervangen

Om het meeste resultaat te boeken wanneer je wilt afvallen met citroensap kan je het citroensap met water gebruiken om andere dranken die een groot aantal calorieën bevatten te gaan vervangen.

Dit zal bijdragen tot een vermindering van het aantal calorieën die worden ingenomen gedurende de dag. Je kan ook perfect eens afwisselen en komkommer met water gebruiken om te drinken, of sinaasappelsap met water en pompelmoessap.

Zo wordt het niet eentonig en verandert de smaak af en toe eens. Wanneer je gewoon bent van cola te drinken of limonade is dat natuurlijk een aanpassing. Bij mij was de verandering vooral de overstap van bruisende dranken naar niet bruisende dranken.

Ik moest dit doen door een maagprobleem een aantal jaren geleden. En ben op die manier beginnen fruit met water mengen omdat ik punica te gesuikerd vond.

Door water met fruit te drinken in plaats van cola kan je per maand ongeveer 4000 Kcal besparen. Indien je elke dag meerdere glazen dronk kan het verschil oplopen tot 10.000 Kcal. Dat is dan bijna 2 kg per maand dat je kan verliezen door de vermindering van frisdrank of volledig vervangen van frisdrank.

Op die manier is het heel makkelijk om te gaan afvallen met citroensap en water of pompelmoessap met water, sinaasappelsap, komkommer, appel…

Afvallen met citroensap geeft smaak zonder calorieën

Je zou versteld staan hoe lekker het is om te gaan afvallen met citroensap en water. Natuurlijk wanneer je de verschillende E280 enzovoort smaakstoffen gewend bent geraakt die in cola aanwezig zijn. Kan het een kleine aanpassing zijn. Wees echter verzekerd dat je na enkele weken niets ander meer gaat gebruiken. Afvallen met citroensap en water is water met een lekkere smaak, zonder extra calorieën toe te voegen.

Wanneer we willen gewicht verliezen telt elke calorie. Terwijl citroensap het vet natuurlijk niet gaat wegsmelten. Is het toch een zeer laag aantal calorieën, die extra smaak gaan geven aan je drank.

Lees ook :  Hoeveel kg afvallen per week is gezond?

Andere toepassingen van het afvallen met citroensap

citroensap met ijs in waterWanneer je een warme maaltijd gaat eten tijdens de lunch of avondmaal. Dan kan je citroensap gaan gebruiken om het metabolisme extra te gaan stimuleren. Dit komt door het zuur aanwezig in citroensap. Dit zuur doet al een deel van het werk van de maag en zorgt voor een vlotte vertering in de maag.

Voeg citroensap toe aan je salades. Of giet ze over een zalmfilet. Een heel lekkere salade om bij zalmfilet te gaan eten is een salade van rucola bestrooid met sesamzaadjes en citroensap.

Enorm smaakvol en zeer gezond middagmaal of avondmaal. Het hoge aantal calorieën in zalmfilet en sesamzaadjes worden voor een deel verminderd door de werking van het citroensap. En wanneer we onze calorieën een beetje in de gaten houden gaan we met deze maaltijd gaan afvallen met citroensap.

Citroensap is een zeer gezond en calorie-arm alternatief voor olijfolie.

Calorieën in overweging nemen

Hoewel het niet nodig is om calorieën te gaan tellen bij het afvallen. Is het wel een feit, wanneer men overgewicht heeft, er een teveel aan calorieën is bijgekomen. Dus moeten we op de een of andere manier wel in de gaten houden hoe het zit met ons gewicht.

Om te zien of ons plan om te gaan afvallen met citroensap en andere gezonde voedingsmiddelen die ons metabolisme gaan stimuleren gaat werken.

Het kan ook zijn dat je tijdens de zwangerschap enorm veel gewicht bent aangekomen en na de zwangerschap niet echt meer bijkomt. Maar toch op dat gewicht blijft.

In dit geval kunnen heel simpele veranderingen zoals afvallen met citroensap en water in plaats van frisdrank drinken je al een stuk vooruit helpen. Zeker wanneer je ze combineert met voeding om af te vallen.

Wanneer je nog steeds elke week bent aangekomen dan betekent het dat je nog steeds veel teveel gaat eten. Dus gaat men op de één of andere manier toch een aantal zaken moeten veranderen. Frisdrank vervangen door water met citroensap is één voorbeeld daarvan. Andere zijn dan bijvoorbeeld de tussendoortjes.

Een stuk taart of koekjes zoveel mogelijk gaan vervangen door fruit. Dat hangt ook natuurlijk af van je doelstelling. Wil je rustig gaan afvallen dan dien je deze niet volledig te laten. Maar moet je wel het gewicht blijven in de gaten houden.

Ben je echter vastberaden om te gaan afvallen en zeg je, nu is het genoeg geweest. Dan laat je beter alle frisdrank en alle slechte tussendoortjes. Je kan ook afvallen met citroensap en water, en toch blijven af en toe frisdrank en koekjes eten. Alleen zal het tempo waarmee je gaat afvallen lager liggen. Dat hangt af van jezelf en je eigen wensen.

Wil jij 10 kg afvallen in 1 jaar. Dan heb je alle ruimte om af en toe iets lekker en ongezond te eten. Wil je 10 kg afvallen in 2 maand.

Dan kan je dit natuurlijk niet veroorloven. De eerste methode is de beste methode. Natuurlijk zijn de suikerrijke tussendoortjes ongezond. Maar zullen je wel blijven gemotiveerd houden. Terwijl een strikt dieet van 2 maanden fruit, groenten, water en weinig lekkers je juist gaan laten snakken naar dat lekkers.

Afvallen met citroensap en Vitamine C en bewegen

Wanneer je beslist om te gaan bewegen tijdens het afvallen. Om het gewicht dat je gaat verliezen te versnellen. Dan kan dat soms moeilijk zijn wanneer je extra kilo’s moet meesleuren. Je kan snel buiten adem raken en kan de moed opgeven om te gaan bewegen.

Vitamine C en vermoeidheid zijn met mekaar in verband gebracht door een onderzoek uit 2013. Zo werd duidelijk dat de effecten van vitamine C op beweging in een groep van zwaarlijvige mensen positief waren. Vooral de gevoelens van vermoeidheid werden onderdrukt.

Lees ook :  Afvallen met Chiazaad Hoe kan Chiazaad helpen?

Afvallen met citroensap is dus een bron van vitamine C. Met het sap van één citroen heb je reeds een derde van de dagelijkse aanbevolen dosis.

Andere voordelen van afvallen met citroensap

afvallen met citroensap in waterNaast het helpen bij het afvallen met citroensap, kan citroen ook nog helpen voor een reeks van andere problemen te vermijden. Het drinken van citroensap helpt onder andere

Ontstekingen verminderen

Wanneer men gaat afvallen met citroensap en water en dit gaat drinken op regelmatige basis dan zal dit de zuurtegraad in het lichaam verlagen. Dat is waar de ziektes gaan ontstaan. Citroensap met water verwijdert urinezuur uit de gewrichten en is één van grootste oorzaken van ontstekingen.

Helpt bij de spijsvertering

Afvallen met Citroensap zorgt er niet alleen voor dat alle schadelijke stoffen uit de spijsvertering worden verwijderd. Ze helpen ook om symptomen van indigestie zoals boeren en winden laten te verlichten.

Reinigt het systeem

Afvallen met citroensap stimuleert de lever en verhoogt de aanmaak van enzymen. Op die manier gaan meer schadelijke stoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Helpt om drang naar cafeïne te verminderen

Afvallen met citroensap helpt om de drang naar cafeïne te doen afnemen. Door koffie regelmatig te vervangen door citroensap krijg je niet meer te maken met plotse vermoeidheid, waardoor je nog een ander kopje gaat drinken. Ook wordt het zenuwstelsel minder belast.

Brengt de PH waarde in balans

De meeste mensen zijn te zuur. Daarmee wordt niet de blik op hun gezicht bedoeld. Al is dat soms ook wel het geval. Maar daarmee wordt de PH waarde in hun lichaam bedoeld. Wanneer we gaan afvallen met citroensap wordt onze ph waarde terug in balans gebracht doordat overtollig zuur in het lichaam zal worden verwijderd dankzij het citroensap.

Geeft je een frisse adem

Het drinken van citroensap met water zal je ook een frisse adem geven. Ook de tong wordt beter gereinigd dan met water alleen. Een vuile tong, vooral de achterkant van de tong. Is bij veel mensen de reden voor hun slechte adem. Men gebruikt daarvoor ook vaak essentiële citroenolie.

Andere hulpvolle veranderingen naast het afvallen met citroensap

Naast het afvallen met citroensap zijn er nog andere dingen die je kunt gebruiken om het gewichtsverlies te gaan stimuleren. Ze kunnen je helpen om je minder te laten eten en je toch nog vol te laten voelen. Zo kan een tussendoortje van een handje noten, je enkele uren lang een vol gevoel geven.

Ook groenten kunnen worden gebruikt maar dat werkt niet bij alle mensen. Sommige mensen eten niet graag groenten en andere mensen raken daar niet gevuld van.

In het geval dat je geen groenten lust kan je kiezen voor alles in een blender te gooien en daarna op te drinken.

In het geval dat je honger niet weggaat met het eten van groenten kan je dus kiezen voor noten en zaden. De onverzadigde vetzuren hebben een langere verteringstijd nodig. En zullen dus ook een langere tijd je een voller gevoel geven.

Ook bevatten de meeste plantaardige bronnen van onverzadigde vetzuren zoals noten en zaden meestal ook een groot aantal vezels. Die zullen ook nog eens bijdragen tot het voller gevoel en tot een beter werkende spijsvertering.

Deze beter werkende spijsvertering is dan weer zeer belangrijk voor het metabolisme. Een snel werkend metabolisme gaat gepaard met een vlotte spijsvertering. 

Conclusie

Hoewel het een veel beter alternatief vormt dan bijvoorbeeld frisdrank. Is het afvallen met citroensap geen wondermiddel. Het hoort thuis in een gezond dieet en in een gezonde levensstijl. In het Metabolisme op 100% bespreken we alle mogelijke manieren om het metabolisme te verhogen.

Dit zal ervoor zorgen dat we op een gezonde manier meer calorieën gaan verbranden wanneer ons lichaam in rust verkeert. Dat maakt het mogelijk om hetzelfde aantal calorieën te blijven eten en toch af te vallen. Zonder het gevoel te hebben dat we op dieet zijn.

Meer info vind je hier

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven