Afvallen door noten te eten

Afvallen door noten te eten

walnoten afvallenVoor vele jaren worden noten gemeden door mensen die op dieet zijn omdat ze zoveel vet bevatten. Toch zou dat geen reden mogen zijn om de noten te mijden. Afvallen door noten te eten kan! Noten bevatten gezonde vetten, enorm veel vezels en andere bestanddelen in noten die van dit voedingsmiddel een bom van voedingsstoffen maakt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe we kunnen afvallen door noten te eten.

De laatste jaren werden een groot aantal onderzoeken gedaan rond de gezondheidsvoordelen van noten. Noten zijn een bom van voedingsstoffen. Verpakt met

 • Eiwitten
 • Vitamine E
 • Vezels
 • Onverzadigde vetzuren
 • Foliumzuur
 • Magnesium
 • Koper
 • Antioxidanten

Ze zijn echter zeer hoog aan vet. Het is onverzadigd vet die vooral bestaat uit vetzuren die gezond voor het hart zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat noten kunnen helpen om de risico’s op hartziekten te doen afnemen. Type 2 diabetes helpen voorkomen. En helpen om het gewicht onder controle te houden. We kunnen dus afvallen door noten te eten.

Afvallen door noten te eten – Goede vetten

Slechte vetten die problemen kunnen veroorzaken voor de gezondheid van mensen zijn verzadigde vetzuren en transvetten. Deze worden in de meeste noten niet gevonden. Toch niet in dusdanige hoeveelheden zoals in gefrituurde producten en de meeste vleessoorten.

De meeste noten zijn rijk aan goede vetten. Goede vetten zijn meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Sommige noten, zoals amandelen en pistachenoten zijn een goede bron van omega 3 vetzuren die gezond zijn voor het hart. In vis kunnen we die ook terugvinden zoals bijvoorbeeld in zalm.

Lees ook :  Metabolisme versnellen met voeding

Door een dieet te volgen met deze goede vetten kunnen we dus afvallen door noten te eten.

Afvallen door noten te eten – Pomp het hart op

noten goed voor het hartDe gezonde vetten zijn het geheime ingrediënt in noten die de hartziekten kunnen helpen voorkomen. De gezonde vetzuren in noten samen met de vezels hebben aangetoond de cholesterol te verlagen.

Studies hebben aangetoond dat door het eten van slechts 30 gram noten per dag. Het risico op de lange termijn kan dalen met 30% op het krijgen van een hartziekte.

Noten kunnen ook helpen om de LDL cholesterol te doen dalen. De LDL cholesterol is de slechte cholesterol. Ze doen ook de HDL cholesterol stijgen. De HDL cholesterol is de goede cholesterol.

Bijna alle noten hebben hoge hoeveelheden enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren. Wanneer je deze vetten gaat inruilen voor snelle koolhydraten en verzadigde vetzuren kan je afvallen door noten te eten. Gezond vet dus.

Afvallen door noten te eten – Diabetes voorkomen

Veel mensen met overgewicht lopen risico op diabetes type 2 te ontwikkelen. Onderzoek heeft aangetoond dat noten dit risico kunnen verminderen. Vrouwen die 5 keer per week noten aten hadden een 30% lagere kans op het ontwikkelen van diabetes tegenover vrouwen die geen noten aten.

Het staat echter niet vast of het de vezels, magnesium, onverzadigde vetzuren of fyto-chemicaliën zijn die verantwoordelijk zijn voor de daling van het risico op diabetes.

Afvallen door noten te eten – Een droom die uitkomt

Om een voedingsmiddel te vinden die lekker is, voedingsrijk is en de maag heel goed opvult. Dit is de droom van iedereen die wilt gewicht verliezen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat door het eten van kleine hoeveelheden noten, kunnen helpen om gewicht te verliezen. Door de hoeveelheid vezels en eiwitten. Deze helpen om een langere tijd zonder voeding te kunnen. Ze geven je ook minder honger wanneer de volgende maaltijd aanbreekt.

Lees ook :  3 Meest Voorkomende Fouten Bij Vet Verbranden

De kans dat mensen die willen gewicht verliezen zich zullen overeten is een stuk kleiner gemaakt door het eten van noten. Dat verhoogt de kans op het verliezen van gewicht.

Ook wordt het gezonde dieet langer volgehouden wanneer noten toegevoegd worden aan dit dieet. Het gevoel op dieet te zijn wordt volledig weggenomen door het eten van noten. Doordat bij de meeste vormen van dieet, men steeds met een hongergevoel blijft zitten. Noten zorgen ervoor dat je altijd vol zit en vermijden dat hongergevoel dusdanig.

Een ander onderzoek wees uit dat mensen die noten eten als tussendoortje, slanker waren dan de mensen die geen noten eten als tussendoortje.

Afvallen door noten te eten  – In kleine hoeveelheden

kleine porties noten etenWanneer je noten gaat gebruiken in je dieet. Dan maak je gebruik van de positieve effecten van noten op de gezondheid. Maar krijg je ook de calorieën die samengaan met de noten. Om die reden gaan we geen grote hoeveelheden noten gaan eten. Porties van 30 gram tot 50 gram per dag zijn om die reden aangewezen.

Het doel is om noten te vervangen als bron van vet. Noten gaan dan ongezonde vetten die we vinden in fastfood en vet rood vlees gaan vervangen. Ook kunnen ze worden gebruikt ter vervanging van snelle suikers. Zoals de koolhydraten in wit brood, aardappelen, witte rijst en witte pasta.

Dat betekent niet dat we al deze producten niet meer kunnen eten. Maar door het toevoegen van noten aan ons dieet zullen we minder snelle koolhydraten gaan eten. Omdat honger vooral een drang naar suiker of vet gaat geven. We gaan minder honger hebben door het eten van noten dus zal die drang naar suiker of vet gaan verminderen.

Lees ook :  Afvallen Met Kurkuma Antioxidant en Anti-Obesitas

Daarbij moeten we dus wel op de hoeveelheid noten gaan letten. Wanneer we elke dag 500 gram noten zouden eten dan halen we afhankelijk van de soort noten tussen de 1000 en 3.000 Kcal uit de noten alleen. We dienen ze dus te eten in kleinere hoeveelheden.

Afvallen door noten te eten – enkele tips

Mensen gaan vaak noten eten op zichzelf. Per handje. Maar dat kan soms gevaarlijk zijn wanneer we de hoeveelheid niet in de gaten houden. Vooral met pindakaas kan dit het geval zijn. We zijn ons niet altijd bewust hoeveel we op ons brood gaan smeren.

 • Verpak de noten in kleine zakjes, zo ken je de hoeveelheid
 • Kies noten uit de schil. Dan ga je automatisch minder eten
 • Neem een handje en stop het zakje weg vooraleer je verder gaat eten
 • Strooi gemalen nootjes op een salade in plaats van olijfolie
 • Gebruik noten als een snack in plaats van chips
 • Strooi gemalen nootjes op yoghurt
 • Gebruik gemalen noten in ontbijtgranen
 • Pasta krijgt meer smaak met gemalen noten
 • Amandelschijfjes kan je bijna bij elk gerecht toevoegen
 • Verbeter de smaak van groenten met gemalen noten

Afvallen door noten te eten – Conclusie

Noten kunnen dus gebruikt worden in een gezond dieet, wanneer we gewicht willen verliezen. Ze hebben positieve effecten op het hart. Verlagen het risico op diabetes type 2 en doen de LDL cholesterol, de slechte cholesterol dalen.

Noten zullen de drang naar eten doen afnemen. Vooral de drang naar vet en snelle suikers. Omdat ze zelf een grote hoeveelheid vet bevatten.

Om die reden dienen we te letten om niet te veel noten te gaan eten. Anders gaan we uiteindelijk geen gewicht gaan verliezen. Een portie van 30 gram tot 50 gram is uitstekend.

Noten horen thuis in een gezond dieet. Waar rekening gehouden wordt met de dagelijkse aanbevolen behoefte aan energie van 2.000 Kcal voor vrouwen en 2.500 Kcal voor mannen.

Meer informatie vinden we in het Metabolisme op 100%

Bronnen:

Nuts, body weight and insulin resistance

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven