Afvallen met Chiazaad Hoe kan Chiazaad helpen?

Hoe kan Chiazaad helpen bij het afvallen?

chiazaad afvallenChiazaden zijn zeer populair geworden de laatsten jaren. En voor een goede reden ook. Ze zijn niet overdreven duur, bevatten enorm veel voedingsstoffen en hebben een milde smaak die men kan gebruiken in vele gerechten. Chiazaden hebben een relatief hoge hoeveelheid calorieën, dit komt dankzij hun gezonde omega 3 vetzuren. Ook bevatten ze een ruime hoeveelheid vezels. Die ook gaan helpen bij het afvallen met chiazaad.

Je kan gerust experimenteren in de keuken door chiazaden toe te voegen aan je gerechten en beginnen afvallen met chiazaad.

Wanneer je wilt afvallen met chiazaad en chiazaden wilt gebruiken in je dieet dien je ze eerst in water te leggen zodat ze vocht kunnen opnemen. Anders kunnen ze problemen veroorzaken met de vertering.

Geen enkel voedingsmiddel, zelfs niet het chiazaad, die duidelijk enorm veel voedingsstoffen bevat in een heel klein zaadje. Kan op zichtzelf gewicht helpen verliezen.

Hoewel afvallen met chiazaad zeker zal helpen in een goed gebalanceerd dieet zal het niet helpen wanneer je bijvoorbeeld blijft snoepen en veel frisdrank drinken.

Door de juiste voeding te gaan eten en vooral voldoende te eten in combinatie met een portie beweging kan je afvallen met chiazaad.

In het metabolisme op 100% kiezen we niet voor een groot calorie-tekort, omdat we het aantal calorieën die we verbranden per dag gaan verhogen. Op die manier kunnen we dezelfde hoeveelheid calorieën blijven eten en toch een calorie-tekort hebben doordat we meer calorieën gaan verbranden in vergelijking met de weken daarvoor.

25 gram chiazaad levert 140 Kcal. Dit is iets minder dan 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, wanneer we uitgaan van 2.000 Kcal.

Lees ook :  Omega 3 Tegen Buikvet? Hoe Goed Werkt Dat?

Wanneer we echt zekerheid willen over onze verbranding en de kansen om te kunnen afvallen met chiazaad en het afvallen in het algemeen willen verzekeren. Dienen we zekerheid te hebben over onze dagelijkse behoefte. Er wordt een gemiddelde gerekend van 2.000 Kcal voor vrouwen en 2.500 Kcal voor mannen.

Toch is 2.000 Kcal slechts een gemiddelde. Dat zal bij niemand het geval zijn. Er zullen een groot aantal vrouwen onder dat gemiddelde zitten. En een deel van de vrouwen zal reeds boven dat gemiddelde zitten.

Afvallen met chiazaad – Eerst onze behoefte kennen

We zullen eerst en vooral onze dagelijkse behoefte aan energie bepalen.

chiazaadDit kunnen we doen door elke week ons gewicht te controleren en onze calorieën bij te houden.

Hebben we 1 week 1.950 Kcal gegeten, en zijn we niet afgevallen of bijgekomen dan weten we dat 1.950 Kcal onze dagelijkse behoefte betreft.

Het kan soms wel enkele weken duren vooraleer je het juiste aantal en de juiste dagelijkse behoefte kunt bepalen maar dit is zeer belangrijk omdat je moet weten waar je moet starten.

Indien je kiest voor een dieet van 1.900 Kcal en je verbruikt slechts 1.700 Kcal zal je aankomen met een gezond dieet en zal je alle gezonde dingen die je nu doet, in vraag gaan stellen. Terwijl je eigenlijk gewoon te weinig energie verbruikt.

Afvallen met chiazaad is op die manier niet anders. Wanneer je meer calorieën gaat verbruiken dan de calorieën die worden ingenomen zal je gaan afvallen met chiazaad.

Wanneer je meer calorieën gaat eten, dan de calorieën die je verbruikt, zal je niet afvallen met chiazaad. En zal je met gelijk welk gezond voedingsmiddel niet gaan afvallen!

Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Afvallen met chiazaad – Hoog aantal vezels

vezels chiazaadChiazaden bevatten vezels. Zo’n 10 gram per 25 gram chiazaad. Dat zorgt ervoor dat de dagelijkse dosis aan vezels makkelijker kan worden gehaald.. We hebben tussen de 20 en de 38 gram vezels nodig per dag. Mannen hebben meer vezels nodig dan vrouwen.

Het eten van extra vezels kan grote veranderingen teweegbrengen wanneer je wilt gewicht verliezen. Om die reden is het afvallen met chiazaad een zeer goede aanvulling door de hoge hoeveelheid vezels aanwezig in chiazaden.

Er is echter tegenstrijdig bewijs gevonden of chiazaden nu kunnen direct of indirect helpen om gewicht te verliezen.

Een bepaalde studie uit 2014 keek naar het effect van bloem gemaakt van chiazaden. Dit werd gedaan gedurende 12 weken. Men kwam tot de conclusie dat de mensen die chia hadden gegeten gedurende die 12 weken, iets meer gewicht hadden verloren dan de deelnemers die geen chia hadden gegeten. Ook was de buikomtrek licht verminderd.

Dat suggereert dat chiazaad kan helpen om buikvet te verbranden. Hoewel een eerdere studie uit 2009 toonde aan dat chiazaad geen enkel voordeel bood wanneer het ging over gewichtsverlies.

Afvallen met chiazaad kan helpen in een gezond dieet. Door de grote hoeveelheid vezels en omega 3 vetzuren. Toch is het zeker geen wondermiddel en zal chia op zichzelf zonder gezond dieet niet of nauwelijks gaan helpen.

Geniet van Chiazaden tijdens het ontbijt

ontbijt chiazaadDoor de dag te starten met een maaltijd die chiazaden bevat, kan dat op die manier helpen om gewicht te verliezen. Niet alleen is het eten van een ontbijt gelinkt aan een betere controle over je gewicht.

Door de dag te starten met voeding rijk aan vezels kan dat helpen om langer geen honger te hebben. Het zal de kans om een ongezonde snack te gaan eten gedurende de dag ook gaan verminderen.

Lees ook :  Glycemische Index Verlagen - Afvallen En Diabetes

Je kan bijvoorbeeld chiazaden toevoegen aan een kommetje havermout terwijl het kookt. Voeg water toe zoveel als nodig.

Je kan ook een lepel chiazaden toevoegen aan je favoriete smoothie. Niet alleen zal de chia je smoothie meer voedingswaarde geven, en je een voller geven. Chiazaden nemen water op dus zal het de smoothie ook dikker maken en meer smaak geven. Je zal op die manier meer tevreden zijn.

Je kan chia ook strooien op je eieren wanneer je een omelet maakt. Je kan chia pannenkoeken maken of je kan met het wit van eieren, bananen en chiazaden een soort puree maken.

Dit zal allemaal bijdragen tot het afvallen met chiazaad in combinatie met gezonde voeding.

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek?

Via wetenschappelijke onderzoeken kon geen effect opgemerkt worden. Mensen die werden getest met chiazaad hadden niet meer gewicht verloren dan een andere groep. (1) We weten echter niets over het voedingspatroon van de deelnemers.

Hoewel deze resultaten teleurstellend waren, toch betekent dit niet dat chiazaad niet thuishoort in een gezond dieet. De vezels en meervoudig onverzadigde vetzuren zullen zeker bijdragen tot een gezondere levensstijl en zal de kans op overgewicht doen afnemen.

Andere tips

Je kan chia toevoegen in andere maaltijden om het afvallen met chiazaad nog meer te stimuleren. Maak een gezonde en gevulde pudding met chiazaden door de chiazaden te mixen in ongezoete amandelmelk. tot het mengsel dikker wordt en een soort gel vormt. Dat duurt zo’n 3 tot 5 minuten.

Bananenpuree met kaneel en chiazaad kan ook heel lekker zijn. Je kan eventueel appelsaus toevoegen of gesneden aardbeien en cacaopoeder.

Je kan chiazaden mixen met verse bessen om een suikervrije jam klaar te maken. Je kan ze gebruiken als topping voor vele desserts. Of je kan chiazaden toevoegen in water met citroensap.

 

 

Deel dit bericht

1 gedachte over “Afvallen met Chiazaad Hoe kan Chiazaad helpen?”

  1. Je kan Chiazaad daadwerkelijk in alles gebruiken! Ik strooi het in mijn yoghurt. Ik gebruik ze in smoothies of in de soep. Ik heb zelfs gelezen dat ze vaak worden gebruikt als vervanging voor eieren. Ik denk wel niet dat ze direct zullen helpen bij het afvallen. Dan zal je toch nog meer veranderingen aan je dieet moeten toevoegen denk ik. Ook de hoeveelheid omega 3 in chiazaden ten opzichte van omega 6 vind ik heel gunstig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven