Hoe Je Als Vrouw Kunt Afslanken In 8 Eenvoudige Stappen

Veel vrouwen beginnen drastische diëten te volgen door zich te laten uithongeren om zo snel mogelijk te kunnen afslanken. Door deze vormen van dieet te volgen zorg je er immers voor dat al het water en al je spiermassa uit je lichaam verdwijnt.

Zonder goede gewoontes op te doen om te vermijden dat je in de toekomst hetzelfde probleem tegenkomt. Wanneer je veranderingen in je persoonlijk dieet maakt en meer beweging inlast zal je kunnen genieten van de blijvende resultaten omtrent afslanken.

Realiseer dat je moet gewicht verliezen op de lange termijn. En niet direct in 1 keer. Wees geduldig, want bij vrouwen gaat het verliezen van gewicht trager in vergelijking met mannen. Dit komt door de verschillen in hormonen en in het metabolisme. Zorg dat je een doel voor ogen hebt. Of je nu 2 kilo of 20 kilo wilt gaan afvallen, dat maakt niet uit.

Stel je doel voor je begint. Verzeker jezelf ervan dat hoe meer je wilt gaan vermageren hoe langer het zal duren en hoe lager het calorie tekort per dag mag zijn.

Wanneer je 20 kilo wilt afvallen bijvoorbeeld en je stelt een dieet samen van 1.200 Kcal zal je wel heel snel gewicht gaan verliezen. Maar het zal maanden duren voor je aan het gewenste gewicht zal komen. Wees ervan bewust dat het harde maanden gaan zijn.

Juist om die reden is het aangeraden om het calorie-tekort bij zulke projecten niet al te hoog te houden. Begin bij een dieet tussen 1.500 Kcal en 1.800 Kcal per dag.

afslanken vrouwen

Dat zal het proces wel nog meer verlengen, maar het zal makkelijker vol te houden zijn dan een dieet van 1.200 Kcal. Vrouwen die slechts enkele kilo’s willen verliezen kunnen makkelijk 2 weken zo’n dieet volgen. Maar langer dan dat houdt bijna niemand vol. En dat is ook niet aan te raden voor het lichaam.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 1

Schrijf op papier alles wat je eet. U kan ook een soort dagboek aanmaken met wat je dagelijks eet. Dat kan namelijk het aantal kilo’s dat je zult afslanken verdubbelen.

Schrijf er ook bij welke gevoelens je ervaart tijdens het eten van de maaltijd. Dit komt omdat vrouwen in tegenstelling tot mannen, meer emotionele eters zijn.

Om emotionele schakelaars te ontdekken kun je misschien een andere oplossing bedenken dan het eten van bijvoorbeeld een snicker bij de bepaalde emotie, dit kan je helpen om het afslanken minder moeizaam te laten verlopen.

snacks

Het is niet alleen goed om emotionele schakelaars te ontdekken. Je kan er ook uit leren, nieuwe recepten ontdekken door te combineren met andere voedingsproducten uit je dagboek. Je kan ook zien wanneer je het meeste progressie hebt geboekt. Of net wanneer je het meeste honger had, na het eten van dat bepaalde voedingsproduct.

Lees ook :  Waarom Stress Ervoor Kan Zorgen Dat Je Niet Kan Afvallen

Voor iedereen die serieus bezig is met afvallen is het noodzakelijk om op te schrijven wat je eet. Vergeet daar ook niet bij te vermelden welke dranken je hebt gedronken gedurende de dag. Dranken zoals fruitsap bevatten immers ook calorieën. Wanneer je drie maanden bezig bent met afvallen kan je nooit meer herinneren wat je hebt gegeten 2 maand geleden. Dankzij het dagboek weet je alles van dag 1.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 2

Probeer het aantal calorieën dat je dagelijks consumeert te verminderen. Wees niet bang om teveel vet of koolhydraten te eten omdat het naar beneden schroeven van calorieën altijd resulteert in afslanken in gewicht.

Een goed begin kan zijn door alle snelle suikers uit je dieet te gaan verbannen. Snelle suikers zijn onder andere in ruime mate aanwezig in gewone pasta, witte rijst, aardappelen, frisdrank.

Tracht deze te vervangen door volle granen, de volkoren variant. Dat zijn donker kleurige pasta’s en rijstsoorten. Probeer minder aardappelen te eten. Zorg voor een groot aantal eiwitten in je dieet, die je haalt uit vleesproducten zoals kip en kalkoen of uit verschillende vissoorten. Noten en zaden kunnen ook worden gebruikt in je dieet. Noten en zaden hebben als voordeel dat ze snel een vol gevoel geven.

Ze bevatten bijna alle voedingsstoffen die je nodig hebt om de dag op een gezonde manier door te komen zoals hoogwaardige koolhydraten, eiwitten, onverzadigde vetzuren en mineralen, vitamines en vezels.

Het nadeel echter van noten en zaden is dat ze zeer veel calorieën bevatten en je beter geen al te grote porties ervan eet. Als je als vrouw wilt afslanken moet je trachten te gaan naar 1.200 tot 1.500 calorieën per dag. Op die manier zal je het vermageren enorm stimuleren. Het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid gewicht je wilt verliezen.

Hoe meer gewicht je wilt verliezen, hoe meer calorieën per dag je dient te eten. 1.200 tot 1.500 Kcal per dag is voor een gemiddeld dieet. Wil je meer dan 10 kg afvallen schakel je al beter over naar 1.500 a 1.600 Kcal per dag. Wil je nog slanker worden dan kies je beter voor 1.800 Kcal per dag. Dat gaat je trager laten afvallen, maar zal je motivatie om te blijven afvallen wel staande houden.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 3

Zorg dat elke calorie ook nog eens gezonde voeding betreft. Zorg dat je elke dag een drietal porties fruit eet en voldoende groenten inneemt. Fruitsoorten met minder suiker zijn dan ook beter geschikt zoals appel, aardbeien, bessen, citroensap. Kortom de fruitsoorten die het minst zoet smaken zijn het laagst aan suiker.

fruit weinig suiker

Het eten van volle granen en magere eiwitten geven je namelijk snel een vol gevoel in de maag.

Zo wordt het mogelijk om minder calorieën te eten, maar toch dat verzadigd gevoel in de maag te ervaren. Om zo dus te kunnen afslanken. Eiwitten en vezels hebben een langere tijd nodig om te metaboliseren. Dat maakt nog eens dat je minder snel honger krijgt na het eten van zulke voedingsmiddelen. Waardoor de kans dat je zal trek krijgen in een koekje of een snack minder wordt.

Lees ook :  Oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

Volle granen dien je het best te eten tijdens het ontbijt en misschien ook tijdens de lunch. Maar niet voor het avondmaal. Kies donkere waterrijke groenten zoals spinazie, tomaten en broccoli. Zoek naar eiwitten met weinig tot geen verzadigde vetzuren zoals kip zonder vel of vis. Andere voorbeelden zijn kalkoen en alle witte vleessoorten.

Voor vis kies je het best voor zalm of makreel. Omdat deze vissoorten ook nog eens rijk zijn aan onverzadigde vetzuren en je heel snel dat volle gevoel gaan geven.

Indien je deze niet lust kan je evengoed kabeljauw eten. Let op met dressings voor op de salade want die zijn door de vetten hoog aan calorieën, wat niet goed is indien je wilt afslanken. Een beetje is natuurlijk niet slecht. Maar beperk de hoeveelheid.

Een soeplepel olie bevat ruim 100 calorieën. Teveel zou dan weer de plannen om te kunnen afslanken verstoren. Hou deze oliën zeker bij in het dagboek. Zoals ik al zei is 1 soeplepel reeds 1/15 van je dagelijkse hoeveelheid calorieën. Vergeet ze niet mee te rekenen in je berekening.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 4

Maak je maaltijden zelf klaar. Onderzoeken hebben reeds uitgewezen dat wanneer je zelf kookt, je dan ook meestal gezonder kookt. Dat betekent dus een volledige maaltijd zelf bereidt en geen kant en klare maaltijd in de supermarkt koopt.

Je weet dan ook precies wat je klaarmaakt en wat je erin verwerkt hebt. Welke olie of de hoeveelheid zout je gebruikt hebt enzovoort. Probeer restaurants te vermijden omdat je niet zelf weet wat er op je bord komt. In vele maaltijden worden ingrediënten toegevoegd om de smaak op te krikken. Vaak boordevol suiker of zout.

Dit wil je vermijden indien je wilt afslanken. Spiegel je niet aan de eetgewoontes van je vriend of man. Mannen kunnen meer calorieën eten omdat hun lichaam anders is samengesteld en omdat ze een anders werkend metabolisme hebben.

Bereid gezonde recepten thuis en neem gezonde snacks mee naar huis van de supermarkt zodat je niet in de verleiding komt om koekjes te eten of een snicker. Verminder het gebruik van zout en verzadigde vetzuren alsook snelle suikers. Dat helpt om het spijsverteringskanaal minder te doen opzwellen.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 5

Sla geen maaltijden over. Het overslaan van een maaltijd kan je misschien laten denken dat je sneller zal gewicht gaan verliezen. Het tegendeel is echter waar.

Je bouwt dat hongergevoel op en zal de volgende maaltijd gewoon meer dan gewoonlijk gaan eten. Eet 3 maaltijden per dag van ongeveer 3 a 400 calorieën en misschien 2 kleine gezonde snacks van 100 tot 150 calorieën.

Je kan wel een maaltijd vervangen door een proteïneshake. Het voordeel daarvan is dat je een langere tijd geen honger zult hebben doordat het hoge aantal eiwitten een verzadigd gevoel geven, die een lange tijd blijft duren.

proteineshake kiwi

Probeer niet langer dan 4 uur te vasten. Een veel voorkomend probleem bij mensen met overgewicht is dat ze het ontbijt overslaan. Waardoor ze meer gaan eten gedurende de dag. Sla het ontbijt zeker niet over. Eet een gekookt eitje tijdens het ontbijt. Een stevig ontbijt zal je minder doen verlangen naar eten gedurende de dag. Een goed ontbijt bestaat uit volle graanvlokken met een stuk fruit, een glas magere melk en een eitje.

Lees ook :  Met Welke Voeding Val Je Af?

Een ander voordeel van het eten van een sterk ontbijt, is dat je de verbranding meteen in gang zal zetten. Tijdens het slapen is je metabolisme trager gaan werken. Wanneer je na het opstaan een stevige portie ontbijt inneemt, zal het metabolisme genoodzaakt zijn in actie te treden. Dat betekent dat je vanaf het moment dat je wakker wordt zal beginnen energie verbranden.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 6

Probeer meer te bewegen gedurende dag. Plan je dag zodanig dat je meer calorieën verbrandt gedurende de dag, zonder daarvoor naar de gym te gaan. Je kan bijvoorbeeld een wandeling maken tijdens de lunchpauze, het huis opruimen, de trap nemen in plaats van de lift. Of een wandeling maken terwijl je wacht op de kinderen tijdens de voetbaltraining.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 7

Zorg voor beweging gedurende 60 minuten 3 tot 5 x per week. U kan misschien samen met vrienden gaan lopen. Of gewoon een snelle wandeling. Het belangrijkste punt bij beweging is dat je begint te transpireren van wat je doet. Dat maakt je veel calorieën verbranden en zorgt voor een gezondere werking van het hart.

Als je bang bent dat je dan te weinig tijd zal hebben voor de kinderen kan je eventueel samen met je kind of kinderen een wandeling maken, of gaan lopen. Je kan op zondag samen een fietstocht maken. Er is altijd wel een oplossing te vinden om meer tijd vrij te maken voor beweging.

Hoe je als vrouw snel kunt afslanken Stap 8

Wees ervan bewust hoe je leven bepaalt of je al dan niet kunt afslanken en of dat al dan niet makkelijk zal verlopen. Bij het ouder worden, en zeker tijdens de menopauze begint het metabolisme trager te werken.

Waardoor afvallen steeds moeizamer gaat verlopen, dat betekent dat er meer inspanning zal moeten geleverd worden om tot dezelfde resultaten te komen tijdens het afslanken. Het duurt 9 maanden om een baby zijn gewicht te laten krijgen.

Weet dat het verliezen van dat gewicht ook enige tijd zal duren. Stel geen te strenge eisen aan jezelf. Wees realistisch en probeer niet meer dan 2 kg per maand te verliezen. Dat is een relatief makkelijk vol te houden gemiddelde.

Opletten bij afslanken

Wanneer je denkt dat jouw overgewicht en problemen bij het afslanken te maken kan hebben met een slecht werkende schildklier of andere medische problemen. Praat er dan eens over met je arts. Die kan dan met een bloedtest meer uitsluitsel geven over de situatie. En kan je dan verdere tips geven op welke manier je het best kan afslanken.

Het is ook normaal dat het gewicht altijd een halve tot een volle kilogram kan schommelen. Zeker tijdens de menstruatie. Maar na een week afslanken zou je toch al resultaten moeten zien. Het is echter niet aan te raden om meer dan anderhalve kilogram per week te proberen afslanken.

Zorg er ook voor dat je geen maaltijden gaat overslaan en gebruik in de plaats daarvan proteïneshakes. Het overslaan van maaltijden zal het metabolisme vertragen. Het gebruik van proteïneshakes zal het metabolisme stimuleren, doordat het spijsverteringsstelsel een groot aantal calorieën in één keer moet gaan verwerken. Ze zullen de maag ook meteen een vol gevoel geven en zullen gedurende enkele uren geen honger veroorzaken. Proteïneshakes zijn uitstekend te combineren om sneller te herstellen na het sporten.

Deel dit bericht

Scroll naar boven