7 Heerlijke Diabetes Ontbijt Recepten

7 Heerlijke Diabetes Ontbijt Recepten

diabetes voedingIn dit artikel geven we 7 heerlijke diabetes ontbijt recepten weg. Daarbij kunnen we genieten van een lekker ontbijt, en blijven we onze diabetes onder controle houden.

De dag starten met een heerlijk ontbijt zal bijna iedereen voordeel doen, maar deze gezonde gewoonte is zeker van belang bij mensen met diabetes. Er is zelfs bewijs die aantoont dat het eten van een gezond ontbijt, kan helpen om gewicht te verliezen, dit kan een gunstige invloed hebben op de bloedsuiker en op de insulinegevoeligheid.

Sommige onderzoeken wezen uit dat mensen die een ontbijt eten, minder zwaar zijn dan de mensen die geen ontbijt nemen. Ze hebben ook over het algemeen een lagere insulineresistentie.

Het overslaan van het ontbijt kan gepaard gaan met een hoger risico op diabetes type 2, volgens een recent onderzoek. Een ontbijt nemen in de morgen kan zelfs de aandoening helpen voorkomen!

Koolhydraten

Iedereen die diabetes heeft mag een bepaalde hoeveelheid koolhydraten eten. Bij de één zal dat meer zijn dan bij de ander. Het is belangrijk dat we dit in de juiste hoeveelheden toepassen. Het hangt namelijk af van de ernst van de ziekte, hoeveel koolhydraten mogen gegeten worden.

De dokter of diëtist kan je dan helpen met de nodige informatie. Deze belangrijke hoeveelheden kunnen worden voorgesteld in gram per maaltijd of kunnen worden gegeven in gram gedurende de dag.

Lees ook :  Snel Afvallen Tips: Pas Je Ze Allemaal Toe?

De nummers weten, ofwel de hoeveelheid koolhydraten kennen die we mogen eten is makkelijker om onze maaltijden te plannen. Soms hebben mensen met diabetes type 2 meer insulineresistentie ’s morgens dan op andere tijdstippen gedurende de dag. Maar dit is niet altijd zo.

7 Makkelijke en heerlijke diabetes ontbijt recepten

Wanneer we dus onze nummers kennen is het makkelijk om de hoeveelheden te kunnen bepalen die we kunnen toevoegen aan het ontbijt.

Hoewel ontbijt natuurlijk belang is, is het vaak ook moeilijk om een gezonde optie te vinden wanneer je weinig tijd hebt.

De keuken vullen met gezonde voeding kan helpen voorkomen dat we ongezonde voeding gaan eten uit een impulsieve reactie.

Hier zijn enkele verse ideeën van diabetes ontbijt recepten, die ervoor kunnen zorgen dat we geen honger lijden tot de middag aanbreekt en dus niet gaan snoepen of ongezond snacken.

Hardgekookte eieren

diabetes recept hardgekookt eiHardgekookte eieren zijn een heel goeie optie. Om tijd te besparen ’s morgens kunnen we ze de dag ervoor reeds koken. Het enige wat je moet doen is de deur van de koelkast openen en je kan beginnen aan het ontbijt.

Hoewel mensen met diabetes een hoger risico hebben op hartziekten. Heeft onderzoek aangetoond dat het eten van 1 ei per dag niet meteen en impact heeft op de totale cholesterol.

Havermoutpap

Havermoutpap is een andere goeie optie om te gebruiken tijdens het ontbijt. Niet alleen is het heel snel en simpel te maken.

Lees ook :  Vetverbranding stimuleren met 1 simpele verandering

Onderzoek heeft ook aangetoond dat ze helpen om de insulineresistentie te verlagen bij sommige mensen.

Je kan dan eventueel noten of zaden toevoegen. En je kan ze toppen met blauwe bessen of eventueel Griekse yoghurt.

Deze toppings bevatten dan ook nog eens vezels en eiwitten. Al deze voedingsstoffen zullen helpen om de bloedsuikerwaarden niet te snel te laten pieken.

Volkoren Muffins

Een volkoren muffin met een soeplepel pindakaas, amandelboter en avocado of ricotta is een andere snelle optie. Je kan ze makkelijk maken door volkoren bloem te gebruiken.

Griekse yoghurt combinatie

yoghurt bessenGriekse yoghurt heeft zoveel mogelijkheden. We kunnen Griekse yoghurt mixen met fruit, dat is een andere manier om een lekker ontbijt klaar te maken.

Griekse yoghurt bevat meer eiwitten en minder koolhydraten dan gewone yoghurt. Het is een perfectie optie voor mensen met diabetes en behoort daarom bij de diabetes ontbijt recepten.

Griekse yoghurt op zich kan echter een beetje zuur smaken. Daarom gaan we blauwe bessen toevoegen, eventueel in combinatie met aardbeien of stukjes banaan.

Wanneer we echt willen precies zijn en de bloedsuikerwaarden zoveel mogelijk willen laag houden kunnen we een groene banaan gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd waarom een groene banaan beter is dan een gele banaan.

Omelet

Een omelet is een andere perfecte keuze. Zeker wanneer je zou een ontbijt nemen in een koffieshop of ander restaurant. Eén groot ei bevat ongeveer 8 gram eiwitten.

Wanneer we een ontbijt klaarmaken dan kan je beter de spek en worst vervangen door je favoriete groenten. Paprika is bijvoorbeeld heel erg lekker in een omelet. Of je kan er ook natuurlijk stukjes avocado aan toevoegen.

Lees ook :  Afvallen Met Cholesterolverlagend Dieet

Pannenkoeken

pannenkoeken diabetesWe hebben het reeds gehad over muffins klaarmaken met volkoren bloem. Wel dezelfde volkoren bloem kunnen we gaan gebruiken wanneer we pannenkoeken klaarmaken.

Volkoren bloem is een belangrijk ingrediënt bij mensen met diabetes. Dit komt doordat volkoren bloem meer mineralen en vitamines bevat. En ook meer vezels die de bloedsuiker minder snel doen stijgen.
Smeer de pannenkoeken in met chiazaadolie en we kunnen eventueel een beetje ongeraffineerde suiker gebruiken. Dit is een stuk gezonder dan de witte suiker die we meestal gebruiken.

Daarbovenop kunnen we aardbeien toevoegen of we kunnen bessen, perzik, abrikoos of ander fruit naar keuze toevoegen.

Cottage kaas mix

Andere gezonde diabetes ontbijt recepten zijn cottage kaas mengsels. We kunnen daar heel erg in variëren.

Zo kunnen we een beetje oploskoffie toevoegen, we kunnen daarbij dan fruit of noten aan toevoegen. Om op die manier een lekker ontbijt klaar te maken.

Besluit

In deze diabetes ontbijt recepten speelt het geen rol wat je eet, het is belangrijk dat je de bloedsuikerwaarden gaat controleren voor je gaat eten. En de bloedsuikerwaarden gaat controleren enkele uren nadat je hebt gegeten. Zo kan je de effecten van elke maaltijd systematisch bestuderen.

Er zijn veel manieren om heerlijke diabetes ontbijt recepten klaar te maken. Wanneer een bepaalde maaltijd niet goed werkt voor je bloedsuikerwaarden dan kan je enkele simpele veranderingen toepassen en kan je verder variëren.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven