5 Beste Voordelen Van Een Eiwitdieet

Meest gebruikte dieet: Eiwitdieet

Een zeer vaak gebruikt dieet is het eiwitdieet. Dat houdt in dat je probeert zoveel mogelijk eiwitten te eten en een zo laag mogelijke inname aan koolhydraten hanteert. Je vet inname blijft gelijk. Dat is ongeveer 70 gr per dag. Maar hoeft niet meteen een probleem voor het dieet te worden indien die 70 gr overschreden wordt. Daar producten met veel eiwitten, en dan vooral de plantaardige eiwitten, toch relatief hoog zijn aan vetzuren. Onverzadigde vetzuren, dus gezonde vetzuren die je lichaam broodnodig heeft. Zeker in een dieet. Wie wil afvallen kan dat meestal niet zonder een strikt dieet te volgen. Een dieet waar je veel eiwitten zal eten is dus een goede keuze. Eiwitten zijn aanwezig in elk orgaan in je lichaam. Zonder dat kan je lichaam niet optimaal functioneren. Indien je wilt afslanken dan zal je waarschijnlijk vet genoeg hebben en koolhydraten heb je vooral nodig om inspanningen te doen.

Let wel als je moet werken of je doet intensief aan sport, van toch iets aan koolhydraten in te nemen. Dat je geen licht gevoel in je hoofd krijgt door een tekort aan suikers.

Lees ook :  Wat is beter? Krill olie of visolie?

Het beste dieet kiezen voor het beste resultaat

Uiteindelijk is het afhankelijk van persoon tot persoon, welk dieet het best bij je past. Toch blijft het eiwitdieet praktisch voor iedereen haalbaar en toegankelijk. Het zal bij de meeste mensen werken en biedt een aantal voordelen. Het grote voordeel is dat je niet minder hoeft te eten. En nog altijd relatief vettig kan eten zolang het niet buiten proportie is. Denk maar aan de talrijke soorten noten en zaden. Ze zijn heel rijk aan eiwitten. Ze zijn super gezond en geven heel snel een verzadigd gevoel in de maag. Je hebt een lange tijd geen hongergevoel meer. Dit door de talrijke eiwitten, de enorme hoeveelheid mineralen en vitamines die erin aanwezig zijn. En het grote aantal (on)verzadigde vetzuren.

Welke voedingsmiddelen kunnen we gebruiken in het eiwitdieet?

Voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten zijn magere kaas, vette vis, noten en zaden. Deze voedingsmiddelen bevatten ook nog eens onverzadigde vetzuren waaronder de omega 3 vetzuren.

De voordelen van een eiwitdieet?

  • Eiwitten zijn moeilijker te verteren door de maag. Wat wil zeggen dat je maag harder gaat moeten werken om het hoog gehalte eiwitten te beginnen verwerken om later naar de darmen te sturen. Dat resulteert in een hoger calorie-verbruik.
  • Je hebt minder trek in zoetige snacks of tussendoortjes. Omdat de maag een langere tijd het eiwit moet afbreken.
  • In eiwitrijk voedsel zitten heel wat mineralen en vitamines. Die je lichaam broodnodig hebben om in goede gezondheid te blijven.
  • Eiwitten zijn de enige voedingsstoffen die niet worden omgezet in vet als je ze niet opgebruikt gedurende de dag.
  • Het eiwitdieet is het enige dieet dat geen of weinig spierweefsel zal afbreken. Want spieren hebben eiwitten nodig.
Lees ook :  Vetverbranding stimuleren met 1 simpele verandering

Conclusie : Waar op letten tijdens een eiwitdieet?

Waar je dus moet voor zorgen is dat je heel veel eiwitten binnen krijgt. Weinig koolhydraten, maar zeker niet drastisch verminderen. Je lichaam heeft immers koolhydraten nodig om naar behoren te blijven werken. Wanneer het lichaam bijna niks van koolhydraten kan verwerken kun je een draaierig gevoel krijgen tot zelfs flauwvallen. Probeer zo hoog mogelijk in eiwitten te raken en een deel onverzadigde vetten zoals in noten en zaden. De rest vul je dan aan met duurzame koolhydraten zoals in volkoren producten. Je kan ook een eiwitrijke vervangmaaltijd eten in de vorm van poeder die je oplost in water. Al is het altijd beter om een volwaardige maaltijd te bereiken. Er zijn enorm veel variaties. Zowel vegetarisch als met vlees. Eiwitten zijn ruim aanwezig in noten, zaden, bonen, vis, kip, kalkoen en vlees.

Deel dit bericht

Scroll naar boven