10 Voedingsmiddelen Om Te Vermijden Om Buikvet Te Verliezen

Buikvet verliezen en 10 voedingsmiddelen om te vermijden

Wanneer je extra kilo’s moet meesleuren, dan komt dat doordat je meer calorieën consumeert dan dat je daadwerkelijk verbrandt of nodig nodig hebt gedurende de dag.

Er zijn geen voedingsmiddelen die specifiek buikvet doen aankomen. Vet slaat zich op in gans het lichaam.

Daarbij hoort ook het buikvet. Maar door bepaalde groepen voeding te vermijden kan je wel dat buikvet doen wegsmelten. Ze helpen je echter om overal vet te verliezen.

Voeding die rijk is aan suiker en voeding die echt moeilijk te vermijden is, zijn meestal de eerste die moeten gemeden worden, wil je voorgoed van dat buikvet verlost raken.

Snoep en frisdrank

snoep

Snoep en andere zoetigheden zijn niks dan enkel calorieën. En ze zijn hoog in aantal!

Wanneer je wilt buikvet verliezen is het eerste wat je moet laten, deze hoge calorie-rijke voeding met een lage voedingswaarde.

Frisdrank zijn vaak honderden calorieën per blikje. Voor veel mensen hoort het bij het eten.

En lijkt het een automatisme om tijdens de lunch een blikje cola of andere frisdrank te drinken. Door deze te vermijden en water te drinken in de plaats zal je honderden calorieën per dag minder innemen waardoor buikvet en vet in het algemeen zal verdwijnen.

Fast food

fastfood

Een enkele fastfood maaltijd kan al bijna 2000 calorieën bevatten. Dat is normaal gezien voor 1 dag.

Lees ook :  Hoe Buikvet Vermijden? Deze 8 Voedingsmiddelen Vermijden!

Terwijl deze ook nog eens laag zijn in voedingswaarde en enorm veel slechte vetten bevatten.

In bijna alle gevallen heb je 2 uur na de maaltijd terug honger. Dan heb je al zoveel calorieën gegeten, maar voelt het alsof je praktisch niks hebt gegeten.

Op die manier raak je heel vlug over je calorieën aantal per dag. En bouw je heel snel dat buikje op.

Het is natuurlijk beter om nooit nog fastfood te eten. Maar dat is ook een beetje drastisch. Je kan bijvoorbeeld opteren om slechts 1 keer per maand een fastfood maaltijd te eten. Op die manier kan je nog steeds 1 keer per maand genieten van je favoriete fastfood. Maar blijf je toch goed werken aan je gezondheid en blijf je in de running om dat buikvet aan te pakken!

Alcohol

alcohol

Per dag een glasje alcohol drinken kan helpen om hartziekten te voorkomen. Hoewel, alcohol bevat 2 problemen.

Ze zijn meestal rijk aan suikers dus aan calorieën. En hebben bijna geen meerwaarde voor de voeding.

En, alcohol drinken leidt vaak tot meer alcohol drinken.

Wat betekent dat je op een avondje stappen tot bijna 1000 extra calorieën kan innemen. Die je uiteindelijk niet gebruikt en die zich dan uit in extra buikvet.

Zuivel

zuivel

Terwijl zuivel wel een uitstekende bron aan calcium is. Het is ook rijk aan suikers en aan slechte vetzuren. Wanneer je dat buikvet wilt verliezen is het aangeraden om calcium te halen uit groenbladerige groenten en andere lage calorie voedingsbronnen.

Lees ook :  Nadelen van Koolhydraatarm Dieet: 5 Fouten

Magere zuivel kan als alternatief gebruikt worden en bevat weinig suikers en vetten. Dus ook weinig calorieën.

Hier geldt natuurlijk niet dat we zuivel moeten verbannen uit ons dieet. Wel alle volle en halfvolle zuivelproducten. Magere melk bijvoorbeeld zullen we niet lekker vinden. Omdat het smaakt als water. Maar na een tijd worden we volledig gewoon aan de smaak en merken we geen verschil meer tussen halfvolle en magere melk.

Ik gebruik altijd magere melk. En op een dag had ik me vergist en had ik halfvolle melk gekocht. Zonder echt aandachtig te zijn in de supermarkt. Toen ik er thuis van dronk had ik het niet eens door dat het halfvolle melk was. Tot ik bij het terug wegstoppen in de koelkast de verpakking bekeek.

Granen

Gewone granen zijn pure koolhydraten. Ze leveren het lichaam een boost aan suiker net zoals je snoepgoed zou eten. De calorieën krijgen echter ook een boost. En wanneer dat suikerpeil begint te dalen in het lichaam krijg je weer dat hongergevoel.

Het is daarom altijd beter om volkorenproducten te eten. Die bevatten duurzame traagwerkende suikers en bevatten ook nog eens extra vezels. Die je sneller en langer dat volle gevoel geven in de maag.

Fruitsap

fruitsap

Fruitsap lijkt onschuldig. Het bevat ook vaak zeer belangrijke vitamines.

Toch zijn ze vaak hoog aan suiker. Ze zijn vaak door mensen een vergeten obstakel bij hun poging om buikvet te verliezen.

Lees ook :  5 Heerlijke Recepten Om Af Te Vallen Met Chiazaad

Dit omdat men voor het verliezen van lichaamsgewicht, buikvet. Enkel rekent met de calorieën die men eet.

Dus niet met de calorieën die ingenomen worden via het drinken. Indien je volledig van alle buikvet wilt verlost raken dien je er toch goed aan om niet meer dan 1 glas fruitsap per dag te drinken.

Snacks

snacks

Snacks zoals chips en koekjes zijn heel hoog aan toegevoegde suikers en ongezonde vetten.

Ze hebben ook een zeer lage voedingswaarde en kunnen bij een handvol al enkele honderden calorieën bevatten.

Ze behoren ook niet tot de voedingsproducten die je honger kunnen stillen.

Want voor je het weet heb je een hele zak chips binnen. Zulke snacks worden beter vervangen door een stuk fruit om dat buikvet weg te krijgen.

Aardappelen

Aardappelen zijn een uitstekende bron van kalium. Ze bevatten ook enorm veel suikers. Ze dienen net als gewone granen volledig vermeden te worden. Want ook hier geldt, wanneer het suikerpeil daalt keert de honger terug!

Zoete siroop of karamelsiroop

Niet echt een voedingsmiddel op zich. Maar deze zitten in heel veel zoete snacks zoals mars en snickers… Ze zitten boordevol suikers. Van zulke voedingsmiddelen is bewezen dat het, het signaal blokkeert dat de hersenen ontvangen wanneer je vol zit. Dus dat je er veel meer van zal eten dan je daadwerkelijk nodig hebt. Terwijl ze al zeer hoog zijn aan calorieën in kleine dosis worden ze bij grote dosis gegarandeerd extra buikvet!

Deel dit bericht

Scroll naar boven