Top 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

Top 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

Er is geen magische spreuk die vet gaat laten wegsmelten. Een gezond gevarieerd dieet en beweging is de beste manier om te gaan afslanken. Hoewel, je kan de resultaten van je afslankplan verhogen door een aantal kruiden, vitamines en mineralen toe te voegen die helpen om snel te kunnen vet verbranden.

Ze hebben meestal een aantal zaken met elkaar gemeen. In bijna alle gevallen krijgen we een versnelling van het metabolisme, waardoor we meer calorieën zullen verbranden wanneer het lichaam in rust verkeert. Dat zorgt ervoor dat we sneller vet verbranden en op die manier dus overgewicht aanpakken.

Andere hebben dan weer een verlagend effect op de bloedsuikerwaarden. Dat zal helpen om minder snel energie op te slaan als vet in de vetcellen van het lichaam.

Cayenne

Capsaicine is het ingrediënt in de cayenne die zorgt voor het gewichtsverlies. Dit komt doordat het de mogelijkheid geeft aan het lichaam om vet af te breken. Niet alleen helpt cayenne om vet af te breken. Het helpt ook om de aanmaak van vetcellen in het lichaam te voorkomen. Een beetje cayenne peper mengen in je dagelijks dieet zal je poging om af te slanken zeker ten goede doen.

Groene thee

groene thee vetverbrander

Groene thee geeft meteen een boost aan het metabolisme. Het helpt je meer calorieën verbranden. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de catechines in de thee die lichaamsvet verminderen. Het wordt nog eens extra in de rug geduwd door de aanwezige cafeïne. Afvallen met groene thee kan nog efficiënter door aan sport te doen. Een studie toonde aan dat mensen die groene thee drinken of in capsule nemen, meer calorieën verbranden tijdens het sporten.

Vitamine C

vitamine c verbrandt vet

Vitamine C versnelt het metabolisme. Dat zorgt ervoor dat je meer vet kan verbranden, zelfs wanneer je in rust bent. Probeer dagelijks een glas sinaasappelsap te drinken.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

Naast sinaasappelen en andere citrusvruchten zoals citroen, pompelmoes en limoen zijn er nog tal van andere fruitsoorten en groenten die vitamine C bevatten. Denk maar aan tomaten, broccoli en vooral paprika. Dat zijn allemaal uitstekende bronnen van deze vitamine. We kunnen ze dus makkelijk toevoegen aan een salade. En eventueel een dressing van citroensap gebruiken als vervanging van azijn. Op die manier krijgen we nog een hogere hoeveelheid vitamine C in het lichaam.

Vitamine C wordt echter niet alleen gelinkt aan vet verbranden. Het is ook een ideale manier om te ontsnappen aan stress. De stof zal namelijk de stress verlagen door het hormoon cortisol te blokkeren. Dat is een hormoon die we in hoge hoeveelheden zullen aanmaken wanneer we onder stress staan. Het is dus belangrijk dat we zorgen voor voldoende vitamine C om deze hormonen niet te laten pieken.

Omgekeerd is ook waar natuurlijk, een te hoge waarde aan cortisol, zal onze hoeveelheid vitamine C uitputten. Wanneer we onder stress staan is het daarom zeker aangewezen om hogere hoeveelheden vitamine C te gebruiken dan nodig. Om geen tekort te krijgen in het lichaam.

Vitamine B12

Vitamine B12 zet vet om in energie. Energie, in theorie geeft je dat zin om iets te ondernemen. Om te bewegen dus, wat ervoor zal zorgen dat je nog meer vet zal omzetten in energie. Vitamine B12 vind je vooral in magere vleessoorten, in vis en eieren, zuivelproducten en vervangers van zuivel en in sommige ontbijtgranen.

Vegetariërs, veganisten en ouderen hebben vaak een gebrek aan deze vitamine B12. Dit komt doordat we ze louter en alleen kunnen terugvinden in dierlijke voedingsmiddelen. Ze worden echter wel toegevoegd aan vele plantaardige voedingsmiddelen. Maar de hoeveelheid is vaak miniem en er wordt ook getwijfeld of deze verrijkte variant wel goed kan worden opgenomen door het lichaam.

Calcium

Een dieet rijk aan calcium is altijd gepaard met een verminderde obese. Laag calcium kan ervoor zorgen dat vetcellen meer vet zullen aanmaken. Terwijl hoger calcium dat proces net omkeerd. Calcium vindt men vooral in zuivelproducten (beter kies je voor de magere variant).

Lees ook :  Cortisol verlagen met vitamine C

Vitamine D

Vitamine D heeft het lichaam nodig om calcium op te nemen. Sommige voedingsproducten zijn versterkt met vitamine D, maar door tijd in de zon door te brengen maakt het lichaam ook vitamine D aan. Gedurende de winter hebben daardoor de meeste mensen een tekort aan vitamine D.

vitamine d aanmaken zon

Echter is vitamine D niet alleen belangrijk om calcium op te nemen. Het wordt gezien als een vitamine, een hormoon en als een antioxidant. Dat betekent dat het verschillende processen in het lichaam zal helpen sturen.

Men heeft wetenschappelijk kunnen aantonen dat er een duidelijke link bestaat tussen overgewicht en vitamine D. En dat mensen met overgewicht meer de neiging hebben een vitamine D tekort te hebben. Ook hebben mensen met een gebrek aan dit antioxidant, meer kans op overgewicht.

Men begrijpt nog niet exact hoe de stof een rol speelt bij de vetverbranding. Toch weet men dat we met deze stof zullen extra vet verbranden.

Ze speelt ook een grote rol in ons emotioneel welzijn. Zo zal vitamine D helpen om serotonine aan te maken. Serotonine heeft een grote invloed op onze emoties. Een serotonine tekort zal daarom problemen veroorzaken zoals depressie, neerslachtigheid en zeer emotioneel reageren.

Verder zullen mensen met weinig serotonine de neiging hebben om snelle suikers te gaan eten. Omdat deze snelle suikers de hoeveelheid serotonine verhogen in de hersenen.

Vitamine D kunnen we naast de zon ook nog halen uit vis en uit zeevruchten. Voorbeelden zijn zalm, tonijn, makreel, maar zeker ook oesters, krab en mosselen.

We vinden de stof ook terug in eieren, melk en sommige soorten kaas, alsook in paddenstoelen.

Zoethout

Zoethout is effectief in het verlagen van lichaamsvet. Het kan lekker zijn in de thee, maar je neemt daar best niet al teveel van in zonder met een arts of deskundige te overleggen. Dit komt doordat zoethout de bijwerking heeft om de bloeddruk te verhogen. Wanneer we reeds last hebben van een hoge bloeddruk dienen we zoethout daarom zeker te vermijden.

Jodium

Jodium helpt de schildklier functie te regelen. Als je problemen hebt met de schildklier zal je hoogstwaarschijnlijk een probleem hebben met overgewicht. Door de schildklierwerking terug in balans te krijgen zal je enkele kilo’s extra kunnen kwijtspelen.

Lees ook :  Wanneer En Hoe Moeten We Het Lichaam Ontzuren?

Zeewier

Zeewier heeft dezelfde werking als jodium, omdat het immers jodium bevat. Het regelt de schildklier en het helpt je metabolisme opkrikken.

Het beste voorbeeld dat we hier kunnen geven is spirulina. Spirulina is een ware voedingsbom omdat het bijna alle belangrijke voedingsstoffen bevat. Het bevat een enorme waslijst aan mineralen en vitamines.

spirulina

Wanneer we ons afvragen welk supplement we moeten gebruiken tijdens het vet verbranden, dan is spirulina vast en zeker de beste keuze. Omdat het de nodige mineralen en vitamines zal leveren, waar we tijdens het dieet vaak een lagere hoeveelheid zullen van innemen. Daarom maakt het van deze soort zeewier een uitstekend voedingssupplement tijdens de vetverbranding.

Het bevat enorme hoeveelheden ijzer en zink. En levert ons bijna alle vitamines uitgenomen vitamine B12 (Spirulina bevat B12 maar kan niet worden opgenomen en gebruikt in het lichaam).

Kaneel

Kaneel versnelt het metabolisme en brengt het insulineniveau in balans. Dat helpt om gewicht te verliezen. Strooi een beetje op een toast of doe er een beetje in de koffie.

De meest voorkomende reden waarom mensen met overgewicht te kampen hebben is door een te hoge bloedsuiker. We eten teveel snelle suikers zonder dat we het zelf beseffen. Dit geldt ook voor mensen met overgewicht die geen frisdrank drinken.

kaneel vet verbranden

Iedereen heeft wel één of meerdere voedingsmiddelen in zijn dieet die teveel snelle suikers leveren. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuiker te snel gaat stijgen waardoor hoge hoeveelheden insuline nodig zijn om deze pieken van de bloedsuiker op te vangen.

Dit geeft als resultaat dat we een enorme hoeveelheid energie ter beschikking krijgen. Wanneer we deze energie niet meteen opdoen dan wordt die opgeslagen in de vet cellen als reserve, en stapelen we heel snel overgewicht op.

Kaneel zal daarbij helpen door de bloedsuiker niet al te snel te laten stijgen. Dat verlaagt de kans op overgewicht en kan zeker goed helpen bij het vet verbranden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven